Nyheter

SPA VID HAVET – Expressen listar Nynäs Havsbad

Naturen står allt mer i fokus på landets span. Inte minst sommartid blir miljön utanför behandlingsrummets väggar lika viktig som poolområden­ och bastur. Då lockas vi inte bara av läckra måltider och vårdande kurer, utan också av frisk havsluft, härliga sandstränder och solvarma klippor.

 1. Nynäs havsbad SPA Nynäshamn

Den dramatiska skärgårdskänslan är påtaglig på det här anrika badhotellet. Tack vare det svalkande havet, den varma utomhuskällan och deras bastur blir kombinationen lika effektfull en regntung höstdag som en solig sommardag. Spaavdelningen, renoverad och utbyggd förra året, ligger i en vacker byggnad delvis på klippor, delvis på pålar över vattnet. I behandlingsrummen hörs såväl måsar som vågornas kluckande. I bastuhuset finns ångbastu, vedeldad bastu och traditionell torrbastu med vy över havet eller kanske en ruvande svan på ön mittemot. Inomhus kopplar man av i den bubblande varmpoolen eller relaxavdelningen med vidsträckt utsikt.

Missa inte: Att ta ett havsdopp från någon av badstegarna, oavsett badtemperatur. Känslan när man efteråt värmer sig i torrbastun eller den varma källan är oslagbar.