Fakta och historik

 

Om Hotellet

Hotell Björken bedrivs av Sodexo AB och är ett mycket populärt  hotell med speciell kompetens för att även  ta emot patientgäster med anknytning till sjukvården.

3_stars_liggande  Hotellet är trestjärnigt enligt den årliga Europaharmoniserade hotellklassificeringen.

Vi har 246 rum varav 8 st är handikappanpassade och de flesta övriga är handikappvänliga.

Kommunikation

Hotell Björken ligger centralt, i direkt anknytning till Umeå Universitet. Endast ett stenkast från busshållplats med avgångar till i stort sett hela staden samt till flygplatsen, Umeå Airport.  Flygplatsen är belägen endast c:a 4,5 km från hotellet. Dessutom är det endast ett par hundra meter till Umeå östra station vilket innebär att kommunikationerna till och från hotellet är att anse som de bästa i hela Umeå.

Patientgäster

Våra patientgäster är patienter som övervägande går i öppenvård vid Norrlands Universitetssjukhus (NUS) och som kommer från Norra sjukvårdsregionen. Rum hos oss bokas alltid av sjukvården. Vi nyttjas av NUS samtliga kliniker och den största patientgruppen hör till Cancercentrum. Dessa patienter har ofta långvariga behandlingar. Cancercentrum bedriver mottagningsverksamhet på hotellet och den bemannas av två sjuksköterskor (se kontakter).

Ett kriterium för våra gäster är att de kan sköta sitt Allmäna Dagliga Leverne (ADL) själva eller med hjälp av anhörig eller assistent.

Egna sjuksköterskor

För patientgästernas och sjukvårdens trygghet har vi receptionen bemannad dygnet runt med sjuksköterskor, vilka tillika är receptionister. Patientgästerna kan välja enbart boende eller boende med helinackordering. För boende med helinackordering tillkommer en summa av 90 kr.

Utrustning

Vi erbjuder eget boende i rum med dusch,  kylskåp, TV och telefon med möjlighet att enkelt ringa till receptionens sjuksköterskor. Anhöriga kan bo hos oss på remiss från sjukvården eller på egen bekostnad.

Restaurang

Restaurangen serverar alla måltider som frukost, lunch, middag samt mellanmål och är öppet alla veckans dagar.

Specialkost

Vi har stor kunskap om specialkoster och det finns möjlighet med personligt möte med kocken kl 14:00 varje vardag.