Om oss i media

 

Gästernas Hotellpris 2016 

Vi är nominerade i ”Gästernas Hotellpris” som ”Årets Spahotell”! Är vi ditt favorit Spahotell? Rösta då på oss så blir vi så glada och stolta!

http://www.gasternashotellpris.se/

rosta_banner_hotell

 Konferensvärlden 2016

Första hudvårdsbehandlingen med levande stamceller på Nynäs Havsbad

HÄLSA & SPA Maria Åkerberg har lanserat en världsnyhet, den första hudvårdsbehandlingen med levande stamceller från växtriket, Pure Cell Treatment. Med behandlingen kan man öka cellförnyelsen och få huden att reparera sig själv, stimulera kollagenproduktionen och skydda huden samt göra de egna hudcellerna mer motståndskraftiga. En av de utvalda som kommer att erbjuda behandlingen är Nynäs Havsbad vackert beläget i Nynäshamn.

Läs mer

14 juni 2016, uppdaterad: 14 juni 2016

 White Guide 2015

Med naturen som bordsgranne

Den vackra matsalen anpassas väl efter behoven. Antingen kommer belysningen utifrån en sommarvarm himmel eller under den mörka årstiden inifrån med tända ljus och med glittrande hav och blinkande fyrar utanför. Menyn är baserad på skog och hav och följer våra säsonger. Sammetslen jordärtskocksoppa, små finesser som kalvbräss och tryffel får förhöja de goda alternativen, svamp och bär som tillbehör. Fisk från hav och älv. Tunna skivor från torkade salta skinkor. Alltid ett vegetariskt alternativ. Kallskänken bakar och lägger in med delikat skicklighet, sällsamt gott hårt kumminbröd. Personalen gör valen enkla genom sin kunnighet och utför snabbt och vänligt alla önskningar. Vin- och öllistan utvecklad till alla möjliga sorters val. Flera specialöl från den lokala ölbryggaren och utlandet. Vissa aftnar har de vinprovning för intresserade. På söndagarna serveras brunch.

http://www.whiteguide.se/restaurang/nynas-havsbad

 Nynäshamnsposten 17 mars 2015

Nynäs havsbad klättrar i White Guide

Nynäs Havsbads restaurang har under flera år hållit till i klassen ”Också ett bra ställe” i restaurangguiden ”White Guide”. Det är verkligen inte att förakta. Men nu har man klivit upp till kategorin ”God klass”.

http://nynashamnsposten.se/nyheter/nynashamn/1.2887586-nynas-havsbad-klattrar-i-white-guide

 METRO tipsar inför alla hjärtans dag!

Bästa kärleksgåvorna vi drömmer om – en tripp till oss enligt Metro den 11/2-2015. Fullbokat 13 och 14/2 men lediga rum längre fram, välkomna!

http://www.metro.se/…/har-ar-karleksga…/EVHobk!N8MUvC2AW4bE/

Dagens Nyheter

2014-12-07 fick vi högsta betyg 5 av 5 av DN:s hotellpatrull som gästat oss under hösten. 

Allt sedan 1907 har folk vallfärdat till Nynäs havsbad för att bada och äta gott. Det märks redan vid incheckningen då den vänliga personalen instruerar oss om badhotellets ritualer och att vi kan klä om på vårt rum och sedan gå ner till havspaviljongen iförd den badrock och tillhörande tofflor som finns framlagda på rummet.

Sagt och gjort. Kort därefter sitter vi i bastun med en vidunderlig utsikt över Gårdsfjärden. Sedan doppar vi oss i det kylslagna vattnet i Östersjön innan vi kliver ned i den varma utomhuspoolen och bara njuter. Helt underbart.

Läs mer:http: http://www.dn.se/resor/underbart-bad-och-ljuvliga-maltider/

 Topphälsa:

Läs om oss i Topphälsa nr 4 2014 – Nynäs Havsbad – Nynäshamn – Det ljuva livet i skärgården.

 Plaza Kvinna

Plaza kvinnas stora spaguide 2013-11-18 betyg 4 av 5 – Lugnt Spa i skärgårsmilj.

Badhotellet är beläget med vacker utsikt över vattnet i Nynäshamns skärgård och bara några meter nedanför, idylliskt placerat just vid vattnet, ligger själva badhuset. Med växtriket som omnejd infinner sig ron lite extra snabbt. Hotellrummen är väldigt fräscha och finns i olika prisklasser beroende på storlek, läge och tillval.

Läs mer: http://plazakvinna.com/noje_kultur/resor/stora-spaguiden-nynas-havsbad-lugnt-spa-i-skargardsmiljo-2/

White Guide

Måltid mitt i naturen (White Guide 2014)

Det finns många saker som lockar här; elegant spa i det gamla badhuset, lunch varje dag, brunch på söndagar och självklart middagar i fantastisk miljö med underbar utsikt. Kvällsmenyn är fast i veckorna, fredag och lördag à la carte med det trakten e…

Läs hela texten i bokversionen av White Guide 2014 eller i vår White Guide-app.

Expressen res

Här är Sveriges 10 bästa spa vid havet:http://www.expressen.se/res/har-ar-sveriges-10-basta-spa-vid-havet/

Naturen står allt mer i fokus på landets span. Inte minst sommartid blir miljön utanför behandlingsrummets väggar lika viktig som poolområden­ och bastur. Då lockas vi inte bara av läckra måltider och vårdande kurer, utan också av frisk havsluft, härliga sandstränder och solvarma klippor.

1. Nynäs havsbad – Nynäshamn

Den dramatiska skärgårdskänslan är påtaglig på det här anrika badhotellet. Tack vare det svalkande havet, den varma utomhuskällan och deras bastur blir kombinationen lika effektfull en regntung höstdag som en solig sommardag. Spaavdelningen, renoverad och utbyggd förra året, ligger i en vacker byggnad delvis på klippor, delvis på pålar över vattnet. I behandlingsrummen hörs såväl måsar som vågornas kluckande. I bastuhuset finns ångbastu, vedeldad bastu och traditionell torrbastu med vy över havet eller kanske en ruvande svan på ön mittemot. Inomhus kopplar man av i den bubblande varmpoolen eller relaxavdelningen med vidsträckt utsikt.

Missa inte: Att ta ett havsdopp från någon av badstegarna, oavsett badtemperatur. Känslan när man efteråt värmer sig i torrbastun eller den varma källan är oslagbar.

Expressen Res:http://www.expressen.se/res/bo-pa-skont-spa-med-basta-skargardslaget/

Expressen

Bo på skönt spa med bästa skärgårdsläget

Nynäs havsbad är en skön sommarpärla med bästa skärgårdsläge. Hela anläggningen är vacker och har ett fantastiskt läge i yttre skärgården. Själva spa-avdelningen ligger pampigt med utsikt över hav, klippor och en gullig liten fyr. Här kan man bada i en varm sittpool på bryggan, njuta av vedeldad bastu och ångbastu på klippan. Dessutom finns en inomhuspool med champagnebubbel och en relaxavdelning

Informus

Nynäs Havsbad nominerad till årets Ametist:

Bokningskanalen Informus utser varje år den bästa hemsidan inom hotel- & mötesbranschen. Det finns tre vägar in till tävlingen: Antingen genom att anläggningen själv anmäler sig, genom att bli utvald av jurygruppen eller genom att bli nominerad av konferens-bokarna. Till vår stora glädje har Nynäs Havsbads nya hemsida blivit nominerad av just konferensbokarna. Den finaste vägen in i tävlingen tycker vi. Följ tävlingen på www.aretsametist.se eller via twitter.

 Konferensvärlden

I senaste numret av Konferensvärlden för november 2012 läser vi med stolthet detta:

Ny spaupplevelse på Nynäs Havsbad

Nynäs Havsbad har skruvat upp nivån ytterligare ett snäpp efter en omfattande renovering av Havspaviljongen nere vid vattnet – det gamla kallbadhuset som idag inhyser konferensytor och avkoppling i spamiljö. Läs mer här

 

SVD

Nynäs Havsbad i SVD:s ”A perfect guide”:

Vi har också under helgen v.47 2012 funnits med i Svenska dagbladets ”A perfect guide” till tre svenska spa pärlor som man gärna återvänder till. Om oss kan man läsa  att vi ligger idylliskt och lugnt vid havet, efter att du kastat dig i havet tinar du upp i varm jacuzzi. Massagebehandlingarna är att rekommendera, vill du bo över finns ett klassiskt skärgårdshotell och en mysig restaurang med riktigt bra mat. Extra plus för den fräscha miljön(spat renoverades i somras), den serviceinriktade personalen och den sköna havsluften. Trots att Nynäs Havsbad är så pass stort har man ändå lyckats bevara den personliga charmen skriver också denna testpatrull! Dom vackra orden tackar vi varmt för!